開発
DEVELOPMENT
サナス論文リスト
| タイトル | サツマイモ基腐病に有効な健全苗供給体制の構築 ~種芋蒸熱処理並びに糖含有珪藻土を用いた苗床土壌還元消毒の産地導入~ |
|---|---|
| 掲載誌 | でん粉と食品 第48号 p1-6 |
| 年 | 2023 |
| 著者 | 平田晃誠 |
| タイトル | In vivo metabolism of 1,5-anhydro-D-fructose to 1,5-anhydro-D-glucitol |
|---|---|
| 掲載誌 | In Vivo , May 2023, 37 (3) 1022-1027 |
| 年 | 2023 |
| 著者 | M. Ijiri, K. Yoshinaga, H. Kawaguchi, N. Miyazaki, M. Kawaguchi, Y. Fujimoto, T. Matsuo, I. Maruyama |
| タイトル | 機能性糖質 1, 5-アンヒドロ-D-フルクトースによるチロシナーゼの阻害と食品褐変抑制への応用 |
|---|---|
| 掲載誌 | 日本食品科学工学会誌 、2022 年 69 巻 1 号 p. 9-15 |
| 年 | 2022 |
| 著者 | 安部淳一、吉永一浩 |
| タイトル | 1,5—D—アンヒドロフルクトースの経口摂取時の安全性評価と血清尿酸値への影響 |
|---|---|
| 掲載誌 | 薬理と治療、2022年50巻8号、1437-1446 |
| 年 | 2022 |
| 著者 | 吉永一浩、林 洋美、宮﨑直人、大貫宏一郎、福田理子 |
| タイトル | Supramolecular fibrous gels with helical pitch tunable by polarity of alcohol solvents |
|---|---|
| 掲載誌 | Soft Matter, 2020. |
| 年 | 2020 |
| 著者 | R. Iwaura, S. Komba, T. Kajiki |
| タイトル | Supramolecular Organogelation Directed by Weak Noncovalent Interactions in Palmitoylated 1,5-Anhydro-d-Glucitol Derivatives |
|---|---|
| 掲載誌 | Chempluschem, 2020. 85(4): p. 701-710. |
| 年 | 2020 |
| 著者 | T. Kajiki, S. Komba, R. Iwaura |
| タイトル | かんしょでん粉から製造される機能性水あめ製品の特性と用途について |
|---|---|
| 掲載誌 | 砂糖類・でん粉情報、2019 |
| 年 | 2019 |
| 著者 | 宮﨑直人 |
| タイトル | Development of Novel Low-Molecular-Mass Oil-gelling Agents: Synthesis and Physical Properties of 1,5-Anhydro-D-glucitol and 1,5-Anhydro-D-mannitol Protected with Saturated Linear Fatty Acids |
|---|---|
| 掲載誌 | Journal of Applied Glycoscience, 2019, 66,p103-112 |
| 年 | 2019 |
| 著者 | T.Kajiki, S. Komba |
| タイトル | 天然糖1,5-アンヒドログルシトールの調製と甘味特性及び物理化学的特性の評価 |
|---|---|
| 掲載誌 | 日本応用糖質科学会誌,2019, 9,p195-199 |
| 年 | 2019 |
| 著者 | 泉 千代子, 隅蔵 菜海, 太田 沙織, 三宅 千悠, 金 一玲, 室屋 賢康, 吉永 一浩, 小西 洋太郎 |
| タイトル | Enzymatic Synthesis of 1,5-Anhydro-4-O-β-D-glucopyranosyl-D-fructose Using Cellobiose Phosphorylase and Its Spontaneous Decomposition via β-Elimination |
|---|---|
| 掲載誌 | Journal of Applied Glycoscience, 2017,64, p91-97 |
| 年 | 2017 |
| 著者 | T. Kajiki, K. Yoshinaga, S. Komba, M. Kitaoka |
| タイトル | Growth Restraint Action of 1,5-Anhydro-D-fructose on Gram-positive Bacteria |
|---|---|
| 掲載誌 | Journal of Applied Glycoscience, 2013. 60, p87-93. |
| 年 | 2013 |
| 著者 | S. Izumi, K. Yoshinaga, J. Abe |
| タイトル | Bioconversion of 1,5-Anhydro-D-fructose to 1,5-Anhydro-D-glucitol and 1,5-Anhydro-D-mannitol Using Saccharomyces cerevisiae |
|---|---|
| 掲載誌 | Journal of Applied Glycoscience, 2012. 59(4): p. 145-151. |
| 年 | 2012 |
| 著者 | S. Izumi, T. Hirota, K. Yoshinaga, J. Abe |
| タイトル | 1,5-Anhydro-D-fructose:A natural antibiotic that inhibits the growth of gram-positive bacteria and microbial biofilm formation to prevent nosocomial infection |
|---|---|
| 掲載誌 | Experrimental and teraputic medicine, 2011,2 p625-628 |
| 年 | 2011 |
| 著者 | X. Meng, K.Kawahara, Y. Yoshimoto, K.Yoshinaga, I. Maruyama ら他17名 |
| タイトル | 1,5-アンヒドロ-D-フルクトースの機能研究と工業生産技術開発 |
|---|---|
| 掲載誌 | 日本応用糖質科学会誌 1, 70-75, 2011 |
| 年 | 2011 |
| 著者 | 吉永 一浩, 石場 秀人, 吉元 寧, 片野 豊彦 |
| タイトル | アンヒドロフルクトースの工業生産と利用 |
|---|---|
| 掲載誌 | 粉体技術3号 P69-72 |
| 年 | 2011 |
| 著者 | 吉永一浩 |
| タイトル | 澱粉からのものづくり-水飴から機能性糖類まで- |
|---|---|
| 掲載誌 | でん粉と食品 34号 p13-17 |
| 年 | 2009 |
| 著者 | 吉永一浩 |
| タイトル | 1,5-anhydro-D-fructose and its derivatives: biosynthesis, preparation and potential medical applications |
|---|---|
| 掲載誌 | Planta Medica, 2010. 76, p.1635-1641. |
| 年 | 2010 |
| 著者 | R. Fiskesund, K. Abeyama, K. Yoshinaga, J. Abe, Y. Yuan, S. Yu |
| タイトル | Conversion from 1,5-anhydoro-D-fructose into fuctional compound, Ascopyrone P by heating. |
|---|---|
| 掲載誌 | Journal of Applied Glycoscience, 2005,.52.p1287-291 |
| 年 | 2005 |
| 著者 | K. Yoshinaga, C. Wakamatsu, Y. Saeki J. Abe, S. Hizukuri |
| タイトル | Preparation and reactivity of a novel disaccharide, glucosyl 1,5-anhydro-D-fructose (1,5-anhydro-3-O-alpha-glucopyranosyl-D-fructose) |
|---|---|
| 掲載誌 | Carbohydrate Reserch, 2003. 338, p 2221-2225. |
| 年 | 2003 |
| 著者 | K. Yoshinaga, J. Abe, T. Tanimoto, K. Koizumi, S. Hizukuri |
| タイトル | 1, 5-Anhydro-D-fructose, a New Material for Modification of Amino Groups as Demonstrated Using Amino Acid and Proteins |
|---|---|
| 掲載誌 | Journal of Applied Glycoscience, 2002. 49, p129-135. |
| 年 | 2002 |
| 著者 | K. Yoshinaga, M. Fujisue, J. Abe, Y. Takeda, S. Hizukuri |
| タイトル | Specific and Sensitive Determination Methods for 1, 5-Anhydro-D-fructose |
|---|---|
| 掲載誌 | Journal of Applied Glycoscience, 2001. 48, p139-142. |
| 年 | 2001 |
| 著者 | K. Yoshinaga, M. Fujisue, J. Abe, Y. Takeda, S. Hizukuri |
| タイトル | 紅藻α-グルカンリアーゼの性質と作用 |
|---|---|
| 掲載誌 | Journal of Applied Glycoscience, 2000,.47 p269-273 |
| 年 | 2000 |
| 著者 | 安部淳一、吉永一浩、竹田靖史、檜作進、藤末真美、石場秀人、室屋賢康 |
| タイトル | Characterization of exo-(1,4)-alpha glucan lyase from red alga Gracilaria chorda. Activation, inactivation and the kinetic properties of the enzyme |
|---|---|
| 掲載誌 | Biochimica et Biophysica Acta, 1999. 1472, p447-54. |
| 年 | 1999 |
| 著者 | K. Yoshinaga, M. Fujisue, J. Abe, I. Hanashiro, Y. Takeda, K. Muroya, S. Hizukuri |
| タイトル | Preparation and Antioxidative Activity of 1, 5-Anhydrofructose |
|---|---|
| 掲載誌 | Journal of Applied Glycoscience, 1999. 46, p439-444. |
| 年 | 1999 |
| 著者 | M. Fujisue, K. Yoshinaga, K. Muroya, J. Abe, S. Hizukuri |
| タイトル | 澱粉工業と用途の展開 |
|---|---|
| 掲載誌 | でん粉と食品1995, 20:,p27-40, |
| 年 | 1995 |
| 著者 | 本坊 慶吉 |
| タイトル | Purification and Properties of a Novel Inulin Fructotransferase (DFA I-Producing) from Arthrobacter globiformis S14-3 |
|---|---|
| 掲載誌 | Agricultural and Biological Chemistry,1989,53,p.2089-2094 |
| 年 | 1989 |
| 著者 | K.Seki, K. Haraguchi, M. Kishimoto, S. Kobayashi, K. Kainuma |
| タイトル | 澱粉資源-サツマイモ |
|---|---|
| 掲載誌 | 澱粉科学,1980, 27,p 219-227, |
| 年 | 1980 |
| 著者 | 本坊 慶吉 |